Julegave 2021 til gieffektivt.no

gieffektivt.no

I 2021 har vi valgt å gi 5000 kr i julegave til gieffektivt.no, som driftes av Effektiv Altruisme Norge på vegne av Stiftelsen Effekt.

Formålet til Stiftelsen Effekt er å spre informasjon, samle inn penger til effektive hjelpeorganisasjoner og minimere tilknyttede transaksjonskostnader slik at mest mulig kommer frem til de effektive tiltakene som hjelper våre medmennesker. Ved å donere gjennom gieffektivt.no til en av deres anbefalte organisasjoner, kommer en større del av summen fram. Organisasjonene de anbefaler får altså totalt sett mye ut av pengene de mottar.

Against Malaria Foundation

Vi har valgt å fordele 100% av donasjonen til Against Malaria Foundation. Against Malaria Foundation forebygger malaria gjennom utdeling av impregnerte myggnett. Det koster 45-65 kr per nett i produksjon og distribusjon, og hvert nett kan brukes av to personer i 4-6 år.

Hvorfor malaria?

Malaria dreper rundt 400 000 mennesker hvert år og mer enn 200 millioner blir syke. Før sengenett ble gjort tilgjengelig, var det tre eller flere ganger så mye. Nett er et bevist inngrep – en mer effektiv måte å redde liv enn noen annen. Det er fortsatt en lang vei å gå, og alle dødsfall fra malaria kan forebygges.

  • 70 % av dødsfallene er barn under 5 år
  • Malaria er største enkeltårsaken til at gravide kvinner dør
  • 90 % av dødsfallene er i Afrika sør for Sahara

Hvorfor nett?

Den mest effektive måten å forhindre malaria på er å sove under et myggnett, nærmere bestemt et langtidsholdbart insektmiddelbehandlet nett (LLIN). Malaria overføres av visse mygg når de biter. Disse myggene biter folk for å få et måltid blod. Malariaparasitten går deretter fra den infiserte myggen til personen som blir bitt. De biter vanligvis mellom klokken 22 om natten og to om natten – og det er noe av det viktigste vi kan gjøre: hvis vi kan beskytte folk i berørte områder når de sover om natten har vi en veldig god sjanse for å forhindre at de får malaria.


Gieffektivt.no sine anbefalinger er basert på forskning fra GiveWell. GiveWell har vurdert bl.a. Leger uten grenser som vi ga årets julegave til i 2019 og 2020, uten at de har fått noen en anbefaling. GiveWell sine krav for å bli anbefalt er svært høye og få organisasjoner når dette nivået, men en av disse som blir anbefalt er altså Against Malaria Foundation vi har valgt å fordele 100% av donasjonen til.

Vi gir årets julegave til gieffektivt.no for å utrette mer med det vi gir.

Cognitec AS oppfordrer andre IT-bedrifter til å gi julegave til gieffektivt.no – for å utgjøre en større forskjell.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar